Selskapet sendte en søknad om konkurs til Solna tingrett onsdag formiddag.

«Etter forhandlinger med kunder, investorer og mulige kjøpere, kan styret konstatere at forutsetningenefor å vellykket gjenoppbygging ikke lenger er til stede, og at selskapet savner mulighet for å betale gjelden sin», skriver foretaket i sin konkurssøknad, ifølge Aftonbladet.

Butikkjeden, som har over 30 filialer i Norge, har lenge slitt med økonomiske problemer, og kaster nå inn håndkledet.

Administrerende direktør Ulrika Göransson skriver i en e-post til E24, som først omtalte saken i Norge, at de norske butikkene foreløpig ikke blir berørt.

Rekonstruksjon

Teknikmagasinet har også tidligere vært i store økonomiske vanskeligheter, og fikk sommeren 2018 med kreditorene på en løsning der selskapet overlevde krisen. Det har tidligere blitt anslått at selskapet kan bli nødt til å stenge omtrent 40 butikker de neste to årene, skriver Aftonbladet.

En gjenoppbygging av selskapet ble ledet av den svenske advokaten Kent Hägglund i DLA Piper, som uttaler følgende til Aftonbladet:

– Det er eierne som har besluttet dette. Jeg har jobbet for å gjenoppbygge selskapet, slik at det kan overleve, men kan ikke mene noe om eierens avgjørelse.

Hägglund er blant annet kjent for å ha hatt ansvaret for boet da Saab gikk konkurs i 2011.

Dalende omsetning

Ifølge årsregnskapene til den norske virksomheten fikk Teknikmagasinet et resultat før skatt på tre millioner kroner i regnskapsåret 2018, som varte fra 1. mai 2017 til 30. april 2018. Selskapet opererer med avvikende regnskapsår.

Men selv om selskapet har gått i pluss fire av de fem siste årene, har omsetningen falt kraftig det siste regnskapsåret.

Både i 2016 og 2017 hadde Teknikmagasinet over 200 millioner kroner i omsetning, mens det i 2018 falt til 180,2 millioner. Ifølge selskapets årsrapport har Teknikmagasinet Norge et varelager til en verdi av 24,7 millioner. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.