Tre Boston Consulting Group-topper må ut med over 20 millioner etter å ha betalt for lite skatt som deltakere i indre selskaper. Dommen blir trolig anket til Høyesterett, skriver Dagens Næringsliv.

Skatt Øst vant i forrige uke sin sjette rettssak av seks mulige i kampen mot skattlegging av indre selskaper, der meglerhus og andre i årevis hadde et skatteparadis hvor store utbetalinger ble skattlagt som kapitalinntekt, ikke personinntekt.

Tidligere har SEB Enskilda ført sin sak til topps og tapt på alle punkter i tre instanser. Også Carnegie har tapt første runde.

Les også: Enskilda-topper tapte i Høyesterett

Uenig med tingretten
Sjefen for Boston Consulting Group i Europa, Bjørn Matre og de andre daværende partnerne Petter Eilertsen og Rune Jacoben fikk henholdsvis 36,3, 7,8 og 7,8 millioner kroner som kapitalinntekt i 2003 og 2004. I tillegg hadde de tre årslønninger på mellom 1,4 og 2,2 millioner som ble skattlagt som personinntekt.

Tingretten mente de hadde kapitalansvar, men det var ikke Borgarting lagmannsrett enig i. De mener at hele utbetalingen skyldes arbeidsinnsatsen og ikke kapitalansvaret.

- Skuffet
De tre Boston-toppene må dermed punge ut til statskassen.

- Vi er skuffet over at lagmannsretten ikke legger større vekt på de vesentlige forskjellene i denne saken og SEB Enskilda-saken, sier Thomas Krage Svensen i Wiersholm, Boston Consultings advokat, til DN.

Les også: - Dette er god natt fra Høyesterett (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.