Veiselskapet DARS har tildelt Q-Free og Telekom Slovenije en bompengekontrakt i Slovenia til samlet verdi på 940 millioner kroner, ifølge en melding fra Q-Free mandag.

Q-Frees andel av kontrakten er på 470 millioner kroner. Det er selskapets største kontrakt noensinne.

- Vi er veldig fornøyd med tildelingen. Vi deltar også i flere andre anbud i denne størrelsesordenen, sier finansdirektør Roar Østbø til TDN Finans mandag.

Han vil ikke gå i detalj om marginene på kontrakten.

Roar Østbø, Q-Free.
Roar Østbø, Q-Free. (Foto: Gunnar Blöndal.)

- Men det er normale, sunne marginer på dette prosjektet, sier Østbø.

Q-Free leverer sammen med Telekom Slovenije, som er børsnotert i Slovenia. Østbø anslår at leveransen kan drøye opp til tre-fire måneder, avhengig av hvor lang tid klageprosessen tar.

- Det er vanlig med klager i denne bransjen, og vi er forberedt på at det kan skje også her. Men vi regner det som usannsynlig at prosjektet ikke blir noe av. Klageprosessen er en formalitet, sier Østbø.

Q-Free skal levere et system for å ilegge veiavgifter på transittransport gjennom Slovenia. 

Leveransen utgjør omtrent halvparten av den samlede kontraktsverdien. Den andre halvparten består av en inngått service- og vedlikeholdsavtale som strekker seg over ti år, heter det i en melding fra selskapet mandag.

Q-Free stiger nær syv prosent til 9,9 kroner per aksje på Oslo Børs mandag. Det priser selskapet til omlag 700 millioner kroner.

Følg markedet på DN Investor

Les også:
300.000 tåler ikke høyere boligrente

Rogalendinger sliter med boliglånet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Gamlehjem? Glem det. «Babyboomerne» vil bo i kollektiv
Pensjonister i Spania danner bokollektiv på sine eldre dager. Inngangspris: 1,3 millioner kroner.
02:12
Publisert: