Verdensbanken advarer om at enkelte EU-land kan oppleve en ny resesjon hvis gjeldsproblemene ikke bringes under kontroll. I Spania har forhandlingene om den pålagte arbeidsmarkedsreformen mislyktes.

Les også: Spanske reformsamtaler brøt sammen

Det melder Marketwatch torsdag.

EU har pålagt Spania å reformere arbeidsloven sin blant annet for å gjøre det enklere å ansette og si opp arbeidskraft. Reformen blir sett på som en av nøkkeltiltakene for å redusere budsjettunderskuddet i landet, samt å redusere den høye arbeidsledigheten.

Den spanske regjeringen er ventet å legge frem et dokument fredag, hvor de påtvinger reformen.

Verdensbankens direktør for makroøkonomiske tendenser, Andrew Burns, mener Spania er i en "svært alvorlig" situasjon med "ekstremt" høy arbeidsledighet.

-Tiltakene fra den spanske regjeringen vil sannsynligvis redusere risikoen for at økonomien svekkes ytterligere, sa han i forbindelse med presentasjonen av rapporten Global Economic Perspectives torsdag.

Ny smell for Hellas (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.