Dansk politi ransaket flere arbeidsplassen til flere ansatte hos Atea i Ballerup og ser dypt inn i selskapets it-systemer, skriver Computerworld Danmark. Siktelsene i Danmark går blant annet ut på at firmaene Atea og 3Ait skal ha bestukket høytstående offentlige ansatte med penger og reiser.

Atea har nå bekreftet dette i en pressemelding.

- Politiet opplyser at to danske offentlige kunder skal ha mottatt bestikkelser i form av for eksempel reiser og hotellopphold. I den forbindelse har vi gitt politiet full tilgang til Ateas regnskaper, skriver administrerende direktør i Atea Danmark, Morten Felding.

-Utrolig dårlig

Atea er Nordens største selskap innen it-infrastruktur, og er børsnotert i Norge med norsk toppsjef. Men store deler av selskapet stammer fra danske Top Nordic,  som ble drevet av Ateas styreleder Ib Kunøe. Kunøe sier i dag til Jyllandsposten at denne saken er "mystisk og forferdelig", og at han har det "utrolig dårlig" med tanke på saken.

- Det er avgjørende for Atea å utvise redelig forretningsførsel og vi aksepterer ikke bestikkelser. I Atea gjør vi alt tenkelig for å hjelpe Region Sjælland og det danske politi med oppklaringen og stiller oss til rådighet med alle opplysninger vi måtte ha, skriver Felding i pressemeldingen.

Ikke ledelsen

Computerworld.dk setter handelsen i sammenheng med at det tirsdag ble arrestert 13 personer i Skjælland-regionen etter mistanke om bestikkelser, skriver norske Computerworld.no.

Felding skriver at det vesentligste i saken handler om tidligere ansatte i Atea, og "kanskje" en som fremdeles er ansatt, men at ingen i selskapets ledelse er blant de varetektsfengslede. 

Det har foreløpig ikke lyktes DN å få kontakt med ledelsen i Norge.

Fondsfinans skriver i en oppdatering onsdag at de har snakket med ledelsen i selskapet som sier at saken ikke burde få «betydningsfull finansiell virkning», men at de ikke fikk noen videre detaljer.

Annulerte stor kontrakt

Kun fire dager før arrestasjonene annulerte Region Sjælland en stor it-kontrakt med 3A-it, som er ett av selskapene som nå undersøkes av politiet. Kontrakten lå klar til signering, men etter klager fra flere konkurrenter, blant dem Atea, valgte Region Sjælland å utlyse en ny anbudskonkurranse, skirver Computerworld.dk.

It-sjef i regionen, Per Buchwaldt, vil ikke si om de to sakene henger sammen, men opplyser at de ble klar over at noe ikke stemte for to uker siden.

- Vi ble kjent med opplysninger, som tydet på at det var selskaper som tilsynelatende hadde krysset noen grenser for hvordan man skal samarbeide med offentlige kunder, sier han til avisen.

 

Les også:
Asia i dag: God for 195 milliarder: «Livet mitt er blitt verre»
- Det blir en trang sommer
Frp truer med å gå ut av regjeringen
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.