Nærmere 1,8 millioner velgere i Kosovo går søndag til urnene for å avgjøre landets politiske retning de neste tre årene.

Valglokalene skulle åpne klokken 5 søndag morgen og stenge klokken 17 søndag ettermiddag. Valgresultatet er ikke ventet å være klart før i uken som kommer.

Kosovos statsminister og tidligere geriljaleder Hashim Thaci har brukt sine to forrige perioder til å tilrettelegge for EU-medlemskap og å bedre forholdet til Serbia.

46-åringen håper å kunne ta fatt på en tredje periode, men den politiske analytikeren Nexhmedin Spahiu mener det slett ikke er sikkert at Thaci blir gjenvalgt.

– Det er ikke opplagt at Thaci fortsetter å lede den neste regjeringen ettersom han har blitt politisk svekket på grunn av manglende evne til å håndtere de viktigste utfordringene landet står overfor, sier Spahiu.

Kosovo er blant de fattigste landene i Europa.

Den gjennomsnittlige månedslønnen er på 3.000 kroner. Nesten halvparten av befolkningen lever i fattigdom og rundt 12 prosent regnes som ekstremt fattige. Arbeidsløsheten er på 35 prosent.

Les også:
Her kan du kjøpe en øy
Lastehvilen
«Det finnes noen bilvasker som er rene» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.