Det er bredt fall i de asiatiske aksjemarkedene onsdag. Bekymringer om at økte energikostnader vil bremse den økonomiske veksten og bidra til inflasjon tynger markedet.

- Usikkerhet rundt den globale økonomien vokser frem igjen. Det er bekymringer om at inflasjonen vil akselerere i de fremvoksende økonomiene og at høyere kostnader vil redusere overskuddet i industrien, sier forvalter Hiroichi Nishi i Nikko Cordial Securities til Bloomberg News.

Flyselskaper faller i Asia onsdag, Qantas Airways er ned 2,6 prosent mens Korean Air Lines og Singapore Airlines faller 1,5 og 2,2 prosent.

I Tokyo står Sharp og Nippon Electric Glass for de største fallene på Nikkei 225 indeksen med en nedgang på henholdsvis 4,4 og 3,9 prosent. Sharp faller i etterkant av en nedgradering til ”likevekt”, fra ”overvekt”, av Morgan Stanley.

Banken Standard Chartered faller 0,8 prosent i Hong Kong etter å ha lagt frem tall som viste en resultatvekst på 52 prosent i andre halvår, hovedsakelig grunnet sterkt vekst i fremvoksende økonomier. For helåret var resultatet opp 29 prosent.

Morgan Stanleys Asia-/Stillehavsindeks er ned 1,3 prosent.

SENTRALE NØKKELTALL:
Nikkei 225 (Japan) 10.492,38 -2,43%
Shanghai Composite (Kina) 2.913,81 -0,18%
Hang Seng (Hong Kong) 22.991,01 -1,70%
Mumbai Sensex 30 (India) 18.446,50 stengt

Les også: - En trussel for USAs vekst

Saudi-Arabia skjelver

- Det ser "ok" ut
Slik kan verden få oljesjokk Slik kan verden få oljesjokk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.