Morgan Stanley mener den globale økonomien for øyeblikket håndterer den seneste oljeprisoppgangen bra.

Det fremgår av en oppdatering fra meglerhuset datert tirsdag.

Det vises til at aksjemarkedene har vært svært motstandsdyktige i møte med den økende negative nyhetsflommen. En forkl#229 for motstandsdyktigheten er økningen i flyten til aksjer i utviklede markeder - dagens flyt er dobbelte av det høyeste nivået i løpet av de fem seneste årene, ifølge Morgen Stanley.

Meglerhuset har to nøkkelforutsetninger relatert til olje og geopolitikk. Den første er at veksten i den globale økonomien forblir nøkkeldriveren til aksjer, noe som ser "ok" ut i dag.

"Vi tror ikke at dagens oljepriser er høye nok til at den globale økonomien sporer av, der momentet er sterkt og pengepolitikken er passende.

Langvarig høy oljepris
Morgan Stanley mener videre at oljeprisen sannsynligvis vil forbli høy, ifølge TDN Finans.

"Til tross for at den geopolitiske frykten avtar, tror vi at oljeprisen vil forbli høy gitt økt risiko og et økende fokus på et strukturelt stramt tilbuds- og etterspørselsbalanse for råvarer", skriver Morgan Stanley- analytikerteamet i en oppdatering datert mandag.

Morgan Stanley mener det er flere investeringsimplikasjoner av en høyere oljepris, deriblant en favorisering av utviklede markeder foran fremvoksende markeder samt fokus på aksjer med sterk prisingskraft som har evne til å videresende økning i innkjøpskostnader.

Les også: Her er bransjen Moodys er bekymret for

<b>Kraftigste opptur på mer enn tre år</b>

<b>Kronen er joker i trading-spill</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.