Onsdag gikk sjømatselskapet Enghav konkurs.

Enghav, som selger foredlede fiskeprodukter til dagligvarebransjen og sysselsetter 150 ansatte, omsatte for 792 millioner kroner ifjor, men gikk med seks millioner kroner i underskudd før skatt.

Selskapet er imidlertid langt fra det eneste som sliter tungt i norsk næringsliv til tross for rekordlave renter og lav arbeidsleidighet.

Lindorff venter at antall norske bedrifter som går konkurs i år vil øke med 17 prosent fra ifjor, skriver Finansavisen.

- Litt ugreit

- Vår vurdering er at kredittrisikoen blant aksjeselskapene er noe høyere enn den burde være ut fra rentenivå og arbeidsledighet. Det er noe bedriftene bør være obs på, selv om vi ikke vil male fanden på veggen, sier Anette Willumsen, sjef for Lindorff i Norge, til avisen.

8,41 prosent av alle aksjeselskaper i Norge hadde ifølge Lindorff uoppgjorte saker ved utgangen av tredje kvartal.

På det høyeste under finanskrisen i 2009 var misligholdsraten 8,55 prosent.

- Det er litt ugreit. Misligholdsraten er den beste ledende indikatoren vi har for hvordan det går i næringslivet. Konkursandelen er egentlig en etterslepende indikator, sier analysesjef Nils Staib til Finansavisen.

Les også: - Oppriktig bekymret for at vi får et sparesjokkDen norske boblen


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.