Japanske aksjer går rett til værs mandag etter positive BNP-tall, mens kinesiske aksjer faller etter at veksten i økonomien avtar.

Den japanske Nikkei-indeksen stiger mandag nærmere fem prosent etter at Japans bruttonasjonalprodukt steg med reviderte 4,1 prosent på årsbasis de tre første månedene i år, revidert opp fra et tidligere estimat på 3,5 prosent.

Mye uro
Volatilitet har preget de japanske aksjemarkedene de tre seneste ukene og mye usikkerhet har vært knyttet til den amerikanske sentralbanken sine uttalelser om reduksjonen av kvantitative lettelser.

-Volatilitet er smittsomt, men det varer sjelden lenge om det kun er kortsiktig markedsvolatilitet og ikke en reell forverring av økonomien, sier sjef for Asia-forskning Tim Condon i ING Financial Markets til CNBC.

Tror ikke på bedre Kina-vekst
Marketwatch skriver at økonom Yao Wei i Société Générale sier et det er få tegn til en gjenopphenting i den kinesiske økonomien og at det er liten sannsynlighet for en sterk økning i den økonomiske veksten i år.

Yao estimerer at BNP-veksten i andre kvartal vil være på 7,6 prosent noe som er en tilbakegang fra førstekvartals-BNP på 7,7 prosent og en videre reduksjon fra 7,9 prosent i siste kvartal 2012.

- Vi tror nå at statsminister Li Keqiang sitt mål for den økonomiske veksten for 2013 er redusert fra 7,5 til 7,0 prosent, sier Jian Chiang i Barclays til Marketwatch.

Hun legger til at en av hovedgrunnene for at Barclays har senket sitt vekstanslag for Kina er ledelsen sin toleranse for lavere vekst.

Aksjemarkedene i Shanghai og Shenzen er ned mer enn en prosent mens aksjemarkedet i Hong Kong stiger rundt 0,4 prosent.

===============================================

SENTRALE ASIATISKE BØRSER POENG ENDRING

===============================================

Nikkei 225 (Japan) 13.514 poeng +4,94% (sluttnotering)
Topix (Japan) 1.104 poeng +3,76%
Straits Times (Singapore) 3.207 +0,72%

Kospi (Sør-Korea) 1.931 +0,37%
Taiex (Taiwan) 8.154 +0,73%
Hang Seng (Hong Kong) 21.676 +0,44%

Shanghai Composite (Kina) 2.210 -1,33%
Shenzhen Composite (Kina) 983 -1,54%

S&P/ASX 200 (Australia) 4.737 -0,91%

(Kursene er oppdatert kl. 07:05. Merk: markedene stenger på ulike tidspunkt.)

Les også: - Japan er et insekt som bare leter etter en frontrute å kollidere med

Risikerer en «global finansiell storbrann» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.