Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen og kona Ingrid Ottesen krangler med Handelsbanken om en luksusvilla med badebasseng med fossefall i Marbella på den spanske solkysten, skriver Dagens Næringsliv tirsdag.

Ekteparet saksøker nå Handelsbanken for 424 millioner kroner for uaktsom rådgivning. Paret mener banken gjennom en rekke disposisjoner har skodd seg på panikken som oppsto da Ingebrigtsen ble utpekt som hovedmann i det politiet beskriver som Norges største innsidesak hvor seks personer er siktet.

- Jeg er sjokkert over de erf#229ene jeg har hatt med Handelsbanken. Dette er en bank som ikke skyr noen midler, og som utviser slett bankhåndverk og en omfattende ukultur, sier Ingrid Ottesen til DN.

Pant
I Las Chapas Playa, like ved sentrum av Marbella, eier innside-siktede Fred. A Ingebrigtsen en stor villa. Eiendommen har en hage på 5000 kvadratmeter, villaen er på 800 kvadratmeter. Her er det jacuzzi for seks personer med utsikt over Middelhavet, helautomatisk oppvarmet svømmebasseng på 28 meter og fossefall, 18-hulls minigolfbane, tøffelavstand til stranden og fotballbane - for bare å nevne noen av de luksuriøse fasilitetene.

Handelsbanken mener å ha 123 millioner i pant i luksusvillaen som nå er under tvangssalg. Ingrid Ottesten, kona til Acta-gründeren, bestrider derimot pantet, og sier de ble lurt av Handelsbanken.

Luksusvillaen er eid av selskapet Orange Apple, som Fred og Ingrid eier 50 prosent hver av.

- Hadde sannheten rundt pantet i Spania kommet opp den gang, hadde vi hatt frie midler i Spania i størrelsesorden 70 millioner kroner. Handelsbanken snek i køen, og tilrøvet seg dermed verdier fra meg i størrelsesorden 20–30 millioner, uttaler Ottesen til tirsdagsutgaven av Dagens Næringsliv.

Vil ha rettens hjelp
- Beskyldningene er uriktige og tendensiøse, sier kommunikasjonsdirektør Lars N. Sæthre i Handelsbanken.

- Vi har i flere måneder hatt møter med ekteparet Ingebrigtsen og Ottesen, og vi har jobbet hardt for å få til en frivillig løsning. Det mest fornuftige er at vi får rettens hjelp til å avklare faktum og finne en løsning, sier han til tirsdagsutgaven av Dagens Næringsliv.

Acta-gründer Fred A. Ingebrigtsen er siktet for ulovlig innsidehandel i Acta. Ingebrigtsen og en rekke personer i hans familie og omgangskrets har ifølge politiet kjøpt Acta-aksjer med innsideinformasjon om gode resultater i forkant av resultatfremleggelsen.

Les hele saken i tirsdagens utgave av Dagens Nærlingsliv.

Les også: - Dette har vært et helvete!

<b>Ingrid Ottesen: -Det handler ikke om angrep, det handler om forsvar </b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.