Hellas må leve opp til sine forpliktelser, krever Sarkozy og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. Landet vil ikke få utbetalt kriselån uten at det vedtar nye sparetiltak, advarer de.

Tysklands statsminister og Frankrikes president møttes mandag i Paris for å drøfte krisen i eurosonen.

De krever at Hellas må vedta sparetiltakene som EU, Den europeiske sentralbanken (ECB) og Det internasjonale pengefondet (IMF) har satt som vilkår for å utbetale nye kriselån.

– Grekerne ga oss løfter. Nå må de skrupuløst overholde disse. Det finnes intet alternativ, og det er knapt med tid. Det er et spørsmål om dager. Vi trenger en avtale nå, sa Sarkozy.

– Normalt å støtte
Merkel avviste i Paris kritikk for at hun støtter Sarkozys forsøk på å bli gjenvalgt. Den tyske statsministeren er blitt kritisert på hjemmebane for å blande seg for tett inn i fransk innenrikspolitikk ved å gå ut og si at hun vil hjelpe Sarkozy i valgkampen.

– Jeg støtter Nicolas Sarkozy på alle måter fordi vi tilhører politiske partier som er venner. Det er normalt at man støtter partier som er venner, sa Merkel i Paris mandag.

De to vil mandag kveld klokken 20.00 intervjues sammen på fransk og tysk TV for første gang.

Slakter reforhandling
Merkel minnet om at Sarkozy tilbake i 2009 støttet henne under hennes egen valgkamp.

Sarkozy takket Merkel for hennes «vennskap og tillit». Han slaktet samtidig utspillet fra rivalen François Hollande om å reforhandle finanspakten eurolandene pluss åtte av de ti utenforlandene er enige om å opprette.

Sarkozy, som ennå ikke har kunngjort offisielt at han er kandidat i presidentvalget i slutten av april og mai, ligger bak Hollande på meningsmålingene. (©NTB)

Les også:
Frykten øker for Hellas-konkurs

<b>Hellas kan bli kastet ut i kaos</b>

<b>- Tiden i ferd med å renne ut for Hellas</b>
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.