Finansministeren gjør det klart at Ryanair-sjef Michael O'Leary tar feil når han hevder at hans medarbeidere som bor i Norge skal skatte til Irland. Norske skattemyndigheter vil kreve dem for skatt i Norge, melder NRK Dagsrevyen.

Finansminister Johnsen gjør det nå klart at de Ryanair-ansatte som har base på Rygge skal skatte til Norge, selv om de jobber innen luftfart.

– Hvis du er skattemessig bosatt i Norge, skal du skatte hit, sier Johnsen til NRK.

Skattedirektoratet jobber med en kontrollsak for å finne ut om personalet Ryanair benytter på Rygge, som er ansatt i et bemanningsselskap og utleid til flyselskapet, har betalt skatt i Norge.

– Ja, nå går de igjennom saken. De kan bli etterlignet. Vi sjekker også om de har gitt riktige opplysninger, forteller Johnsen.

– Så hvis de ikke har betalt skatt til Norge, og de skulle ha gjort det, er det da brudd på loven? spør NRK

– Da blir de etterlignet. Da har de ikke betalt skatt etter det man er pliktig til, sier Johnsen.

Ryanair-sjef Michael O'Leary sa torsdag i forrige uke at personer som jobber for det irske lavprisselskapet i Norge ikke skal skatte hit.

Les mer:

<b>Ryanair-sjefen lei av å bli hakket på: - Se på SAS i stedet</b>

<b>Ryanair-sjefen: - Frivillig å jobbe hos oss</b>

<b>Tidligere Ryanair-pilot: - Tok 2-3 år før jeg begynte å tjene penger</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.