RYGGE: - Jeg trodde først det var en spøk - absurd var det.

Ryanair-topp Michael O´Leary lener seg tilbake i stolen, løfter hendene og himler med øynene. Han sier han fikk sjokk da han hørte hvordan de to tidligere Ryanair-flyvertinnene uttalte seg om flyselskapet tidligere denne uken.

Igår kveld slo han tilbake for fullt i en pressemelding. I ettermiddag tok han flyet til Norge selv for å møte pressen og snakke ut om saken. Først holdt han en pressekonferanse der han avviste at Ryanair har gjort noe feil. Han hevder at lønningene er langt høyere enn det de to eks-kabinansatte har oppgitt, at arbeidsvilkårene er gode - og at det ikke eksisterer en fryktkultur i selskapet.

Les mer: Fnyser av "slavekontrakter"

- Parat mener at det å signere en arbeidskontrakt med Ryanair er som å skrive under en kontrakt med Djevelen. Hva sier du til det?

- Med Djevelen!? Jeg vet knapt hva Parat er, men de vet tydeligvis alt om Ryanair. Veldig mye av det som har blitt sagt om Ryanair de siste par dagene er feilaktig og ren løgn. Det er frivillig å jobbe for oss, og turnoveren blant de som jobber for Ryanair på Rygge er svært lav. Det skulle være bevis godt nok på at vil tilbyr gode lønns- og arbeidsvilkår, sier Michael O´Leary til DN.no.

- Vi er suksessfulle - derfor blir vi hakket på
Han mener Ryanair blir hakket på til stadighet fordi de gjør det så bra:

- Se på SAS i stedet: De kutter tusenvis av jobber og senker lønnen til de ansatte. Mens Ryanair i år skal skape 1000 nye jobber og har økt lønnen til de ansatte. Vi er suksessfulle - og derfor blir vi hakket på, sier han og himler med øynene igjen.

- Er du redd for at flere eks-ansatte vil gå til søksmål mot Ryanair etter at de to eks-flyvertinnene sto frem?

- Ikke i det hele tatt. Jeg er ikke redd for noe. Ryanair har ingenting å skjule. Vi gjør ikke noe galt og følger de lovene og reglene vi har å forholde oss til, sier han.

Til tross for at han er skuffet og overrasket over hvordan norske myndigheter og politikere har kommentert saken, og at flere har oppfordret til boikott av det omstridte lavprisflyselskapet, står Ryanairs ekspansjonsplaner i Norge fast, understreker O´Leary.

- Frykter ingen
- Vi har hele tiden satset i Norge og det skal vi fortsette med.

- Hvilke flyselskaper frykter dere mest i årene fremover?

- Ingen! Vi frykter ingen. Jeg ser ikke at noen flyselskaper skal kunne klare å matche kostnadsnivået til Ryanair, selv om de prøver så godt de kan, sier Michael O´Leary.

Les også: Tidligere Ryanair-pilot: - Tok 2-3 år før jeg begynte å tjene penger

<b>Ryanair-rettssak tidligst om ett år</b>

<b>Disse boikotter Ryanair</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.