Holstads tidligere regnskapsfører har avgitt en rekke forklaringer til politiet og fortalt om flere forhold, skriver VG.

På bakgrunn av informasjonen innledet politiet en etterforskning som resulterte i pågripelsen av Holstad og Imran Saber tirsdag i forrige uke, ifølge VGs opplysninger.

Saber har siden 2007 og helt fram til i dag vært ansatt i to selskaper som eies av Holstad. De to er nå siktet for grovt heleri fra 2005 og fram til i dag.

Under fengslingsmøtet i Oslo tingrett i forrige uke fastholdt Holstad at han er uskyldig i påstandene om hvitvasking. Men retten ga politiet medhold i kravet om varetekt i fire uker med brev- og besøksforbud.

Politiets hovedteori er ifølge VG at Holstad og Saber skal ha hvitvasket penger som stammer fra Nokas-ranet i 2004.

 

LES OGSÅ: Bjarte Hjelmeland får Justerprisen

Ukraina vil ikke åpne korridor fra Debaltseve

Erna vil styrke arbeidet mot antisemittisme  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.