Kunngjøringen fra tyrkiske myndigheter kom etter at liren nok en gang sank til rekordlave nivåer, melder nyhetsbyrået AFP.

- Den pengepolitiske komiteen skal møtes den 28. januar for å evaluere den siste tidens utvikling og ta nødvendige grep for å sikre prisstabilitet, heter det i en melding fra sentralbanken.

Etter kunngjøringen spratt liren opp igjen etter morgenens bunnivå på 2.3616 mot dollaren og 3.2345 mot euroen.

Forrige uke pumpet tyrkiske myndigheter én og en halv milliard euro inn i valutamarkedet for å sikre valutaen, som har nådd nye bunnivåer nesten daglig hittil i år.

Investorene rømmer
- En fallende valuta er det klareste tegnet på at investorer rømmer via utgangsdøren, sier markedsstrateg Joe Quinlan hos U.S Trust til USA Today, ifølge Dagens Næringsliv.

Sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets peker på flere årsaker til at internasjonale investorer nå rømmer markedene i fremvoksende økonomier. Ifølge han gir spesielt én bakenforliggende årsak - frykten for hard landing i Kina - grunn til bekymring.

I sin morgenrapport mandag bruker DNB Markets mye plass på å omtale valutaraset.

«Som følge av jakt på avkastning i et marked med rikelig likviditet og lave renter har fremvoksende økonomier de siste årene opplevd høy kapitalinngang og sterkere valuta. Federal Reserves varsel om at en nedtrapping av pengetrykkingen var nært forestående i fjor sommer ble starten på en reversering av strømmene og valutasvekkelse for de samme landene», heter det i rapporten.

Les mer på DN.no:
Kina: Frykter at tiden er i ferd med å renne ut
OECD: Europeiske banker mangler 710 mrd.
Nå rømmer investorene (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.