EUs økonomikommissær Pierre Moscovici kunngjorde allerede onsdag at forhandlingene var i gang, men han snakket øyensynlig om en forberedende fase.

Nå har den greske nasjonalforsamlingen vedtatt to reformpakker, slik kreditorene har forlangt, og dermed er det klart for det første møtet mellom forhandlingsdelegasjonene ansikt til ansikt.

Den greske regjeringen håper at de mer tekniske forhandlingene skal være sluttført 12. august og at avtalen kan presenteres i sin fulle bredde 18. august. Det vil i så fall være akkurat tidsnok til å overholde fristen for neste avdrag 20. august.

Hellas skal forhandle med EU-kommisjonen, Den europeiske sentralbanken ESB og Det internasjonale pengefondet IMF om en treårig lånepakke på inntil 86 milliarder euro

– Andre halvdel av august er en god idé, sier Moscovici om når forhandlingene bør være ferdig.

Les også:

Disse to kan sende norske aksjer i rødt  

-RIP «Lilyhammer»  

Se DNtv: En gresk viking

En gresk viking
Han har hakekors på armen, liker vikinger, men er ingen nazist. Ilias Kasidiaris ønsker å ta makten i Hellas.
00:45
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.