Kreditorene har gitt Hellas frist frem til klokken 11 i dag til å komme opp med en plan for økonomiske reformer som skal sikre dem en utbetaling på 7,2 milliarder euro i kriselån.

Det skriver Financial Times.

Ifølge kilder har ikke den greske statsministeren Alexis Tsipras greid å få på plass en avtale, og kreditorenes tilbud til de europeiske finansministrene vil trolig bli av typen «vinn eller forsvinn» for Hellas.

- Hellas flyttet seg ikke i det hele tatt. Frustrasjonsnivået er så høyt. Jeg ser ingen avtale. Det ser mørkt ut akkurat nå, sier en kilde til FT.

Ifølge FT er det bred enighet blant de 18 finansministrene i eurosonen om at det er Hellas sin skyld at man ikke kommer til enighet.

Finansministrene i eurosonene kom ikke til enighet i går kveld, og skal møtes igjen klokken 13.00. Topplederne i EU skal møtes igjen klokken 16.00, og diskutere forslaget fra eurogruppen.

Nattlig møte med Tsipras i Brussel over

DNs reporter Jorun Sofie F. Aartun er på plass i Hellas. Se hennes intervju med finansmannen Patroklos Koudounis her:

Tjene penger i Hellas
Tjene penger i Hellas
01:27
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.