Det er realiteten dersom den økonomiske veksten blir mindre enn ventet og økonomiske reformer ikke blir iverksatt, konkluderer det internasjonale pengefondet i en ny rapport.

I rapporten påpeker pengefondet at grekerne må låne 50 milliarder euro, hvorav 36 milliarder fra EU. Samtidig spår IMF at den økonomiske veksten til Hellas i inneværende år blir på 0 prosent, en nedgang fra forrige prognose som var på 2,5 prosent.

Prognosen fra IMF har ikke tatt med i beregningen virkningen av at de greske bankene denne uken holder stengt, og at det er innført kapitalkontroll.

Den sittende greske regjeringen vil imidlertid ikke gå med på kreditorenes krav om omfattende økonomiske reformer, men ber det greske folk si sin mening om kravene i en folkeavstemning søndag.

Les også:

Fire millioner til språktiltak

Oslo-restaurant får gebyr for overvåking

Se DNtv:

Her demonstrer minst 20.000 grekere for EU
Tirsdag kveld demosterte flere titall tusen for at Hellas skal blir i eurosonen utenfor det greske parlamentet i Athen.
00:52
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.