Gebyret til eierselskapet St. Croix AS var opprinnelig på 75.000 kroner, men Datatilsynet doblet det fordi det mener eierne ikke tok affære etter den første reaksjonen.

«Det var kameraer i områder hvor det må kunne forventes at det ikke finnes overvåking, slik som ved bordene i restaurantene og på dansegulvet i nattklubben. Det var også kameraer i områder hvor kun ansatte har tilgang», skriver Datatilsynet.

‒Skjult kameraovervåking i denne størrelsesorden er uvanlig og ikke noe vi tar lett på. Overvåking på steder der man ikke venter det. er et alvorlig brudd på grunnleggende personvernrettigheter, sier tilsynsdirektør Bjørn Erik Thon.

Til NRK sier en anonym avdelingsleder ved Mona Lisa at de ikke har fått bot – kun «varsler». Han mener de aldri har drevet med ulovlig overvåking.

Avdelingslederen sier at alle kameraene som ikke var store og godt nok synlige og at de har hengt opp tydelige skilt.

– Nå har vi bare rundt ti kameraer. Og de er store så alle vet at det er kameraer. Det er lovlig, sier han.

Thon sier at det må være en kvalifisert grunn til å ha kameraer og mener det er interessant at Mona Lisa har beholdt så mange.

 

Les også: - Norge må forplikte seg til å godta finansprodukter som ennå ikke finnes

Her venter folk å bruke mest penger på sin neste bolig

Eurosjefen advarer Hellas

 

Se også:

Snart kan du kjøpe din egen jetpack:

Nå kan du snart kjøpe din egen jetpack
Men prislappen på oppfinnelsen er stiv.
02:03
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.