American International Group (AIG) er på desperat jakt etter kapital.

Frykten for hvordan det egentlig står til hos forsikringsgiganten sendte aksjen i perioder ned med mer en 70 prosent på børsen i New York mandag. Til slutt endte selskapet ned mer enn 60 prosent.

Myndighetene i delstaten New York har gitt AIG tilgang til å bruke eiendeler i egne datterselskaper som sikkerhet for et lån på 20 milliarder dollar i et forsøk på å få bukt med likviditetsproblemene.

Ifølge Financial Times må AIG hente inn så mye som 40 milliarder dollar i et forsøk på å rette opp en skakkjørt balanse og beholde sin livsnødvendige kredittrating.

Les også: - AIG kan være konkurs om få dager

Venter tap
Mandag kveld svarte imidlertid ratingbyråene med å nedgradere forsikringsgiganten.

Standard & Poors kuttet ratingen til A minus fra AA minus, skriver FT.

Ratingkuttet gjenspeiler ifølge avisen de store tapene som er ventet i forsikringsselskapets boliglånsrelaterte investeringer og kredittderivater.

Kan kutte mer
S&P advarte samtidig om at ratingen kan bli kuttet ytterligere, kanskje helt ned til den lave BBB-kategorien, dersom selskapet ikke klarer å få tak i ny likviditet og ikke får solgt en større andel av eiendelene.

Ifølge FT kuttet også Moody's kredittratingen på AIG mandag, til A2 fra AA3, mens Fitch Ratings nedgraderte selskapet til A fra dobbel A minus.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.