Prisen for en amerikansk dollar er 7,53 kroner like før klokken 18 fredag. Få timer tidligere, da de amerikanske børsene åpnet drøye to timer tidligere, kostet en dollar 7,6 kroner.

Styrkingen av kronen kom etter at tall fra Markit viste at foreløpig innkjøpssjefsindeks for industrisektoren i USA var 54,3 i februar fra 53,9 måneden før, skriver Bloomberg News fredag. Ifølge nettstedet var indeksen ventet til 53,6.

Svakere euro

Også mot euro har kronen styrket seg. Fredag morgen måtte nordmenn ut med 8,63 kroner for en euro. Like før klokken 18 er prisen redusert til 8,55 kroner.

Lange europeiske statsrenter var moderat ned fredag ettermiddag, etter de foreløpige innkjøpssjefsindeksene (PMI) fra euroområdet indikerte at den økonomiske gjeninnhentingen fortsetter i første kvartal - til tross for den pågående gjeldskrisen i Hellas.

PMIene for euroområdet steg for tredje måned på rad. Indeksen er nå er på sitt høyeste nivå siden juli.

Gullprisen øker

Finansministrene i EU er igjen samlet i Brussel for å komme til enighet om hva som vil skje med den greske gjeldsavtalen. Usikkerheten knyttet til dette ser ut til å prege børser i både Europa og USA - til tross for at den greske finansministeren Yanis Varoufakis har tro på en løsning fredag.

Gullprisen styrker seg som følge av dette, melder Wall Street Journal. En unse koster 1,208 dollar, en økning på 1,30 dollar. Den globale handelsdirektør Peter Hug i Kitco Metals, mener investorene nå trekker inn i tryggere havner til den greske uroen har lagt seg.

- Det poteniselle kortsiktige kaoset driver kapital til gull som en tryggere havn, sier han til nettstedet.

Oljeprisene har variert mellom 59,69 og 61 dollar fatet fredag.

I skrivende stund er prisen på et fat nordsjøolje 60,63 dollar. Få timer tidligere var den oppe på 61-tallet. Amerikansk WTI-olje er priset til 51,46 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.