Kunstsamler og forlegger Erling Kagges bok «A Poor Collector’s Guide to Buying Great Art» topper Amazons amerikanske bestselgerliste for kunstlitteratur.

Amazon er verdens største nettbokhandel, og utarbeider bestselgerlister for en lang rekke genre og undergenre. Kategorien Kagges bok har gått til topps i heter «Art, Antiques & Collectibles».

Stiller ut

Høydepunkter fra Kagges samling er for tiden utstilt på Astrup Fearnley-museet i Oslo under tittelen «Love Story».

Det var Kagges eget forlag som utga boken «Kunsten å samle kunst» til utstillingsåpningen i mai.

Kunsten å ha råd til kunst. Erling Kagge stiller ut verk fra egen samling på Astrup Fearnley-museet fra og med 22. mai, og deler samtidig tips og egne erfaringer som kunstsamler i bokform.
Kunsten å ha råd til kunst. Erling Kagge stiller ut verk fra egen samling på Astrup Fearnley-museet fra og med 22. mai, og deler samtidig tips og egne erfaringer som kunstsamler i bokform. (Foto: Ina Hagen, Kagge)
Boken er også oversatt og utgitt på engelsk, og har fått distribusjon til 102 land av det tyske kunstforlaget Gestalten. Boken ligger også på førsteplass på Amazon i Tyskland.

«Supermorsomt»

- Jeg vil gjerne nå så mange lesere som mulig. Å toppe kunstboklisten til Amazon i to land samtidig er supermorsomt, sier forfatter Erling Kagge i en pressemelding.

«Kunsten å samle kunst» beskrives som en konkret guide til alle som ønsker å samle på kunst, basert på Kagges erfaringer.

DNs anmelder konstaterte at «det er blitt en uortodoks bok som bryter med de ærbødige fortolkningene som gjerne omgir utstillinger: stilen er underholdende direkte og ligner mistenkelig på et uformelt foredrag.»

Les hele anmeldelsen her.

 

Lese mer om medier, nett, teknologi? Følg @DN_Etterbors og @bjorneckblad på Twitter

 

Les også:

Nå er hun størst i Norge på Instagram

Over og ut for «The Crazy One» dnPlus  

Dinamo mistet hver tredje krone og annenhver ansatt  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.