35.022 personer er pågrepet i Tyrkia etter kuppforsøket, av dem er 17.740 personer varetektsfengslet, ifølge tyrkiske myndigheter.

5.685 av de pågrepne venter fortsatt på å få saken sin opp for en dommer. Resten er løslatt, opplyser en representant for regjeringen torsdag.

Tyrkia, med president Recep Tayyip Erdogan i spissen, har siden kuppforsøket 15. juli forsøkt å renske ut angivelige tilhengere av den muslimske predikanten Fethullah Gülen fra offentlige stillinger. Gülen er anklaget for å ha stått bak kuppforsøket, noe den USA-baserte predikanten benekter.

Nylig ble det utstedt arrestordre på 648 dommere og aktorer, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu. Nesten 3.500 ansatte i rettsvesenet har blitt suspendert fra jobbene sine den siste måneden.

I alt har omtrent 65.000 offentlige ansatte mistet jobbene sine siden kuppforsøket, begrunnet med at de angivelig har hatt koblinger til Gülens bevegelse.

Les også: NATO og FN sterkt urolige over Krim-utvikling

Bombeeksplosjoner i ferieby i Thailand

Se DNtv:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.