- Ja, vi har kuttet prisen, eller rettere sagt, vi har endret pris-ideen. Nå har vi gått mer konkret til verks etter å ha fått indikasjoner fra interessenter om hvor riktig pris ligger, sier eiendomsmegler Terje Tinholt i Nordvik og Partners til DN.no.

Fra 50 millioner kroner til 39 millioner
Siden høsten 2010 har de tre selgerne av den 650 måls store fritidseiendommen sondert terrenget. Det siste halvannet året har Tinholt vært engasjert i saken. Først var prisen satt til 50 millioner kroner. I vår slo selgerne av til 48 millioner kroner. Før den nå altså er annonsert til 39 millioner kroner.

Les også: Kutter prisen på markedets desidert dyreste sjøeiendom

Kjøperne vil få en eiendom av de sjeldne, med stort utviklingspotensial, skal man tro Tinholt. Store deler av øya Tåtøy skal selges.

Eiendommen innbefatter, i tillegg til hovedgården og en rekke mindre hus på øya, også 76 tomter som er bortfestet, 22 ubygde hyttetomter samt 15-17 tomter som er regulert til boligbygging. En rekke bryggeplasser og strandlinjer følger naturlig nok med.

- Slike ekstreme eiendommer som denne er vanskelige å prise, så vi hadde lagt oss på en høy pris for å teste terrenget, sier Tinholt etter at eiendommen gjennom en årrekke fortsatt ikke har klart å lokke frem bud.

- På gjerdet
- Vi har ikke fått noen konkrete bud. Det er ofte det som er noe av problemet for oss meglere. Mange av de eiendommene vi har ute vil ikke folk gi bud på fordi de mener det er for høy pris. Da blir de heller sittende på gjerdet i stedet for å komme med et bud de selv mener er passende. Når vi nå indikerer en pris, så regner jeg med at de kommer ned, sier en optimistisk Tinholt.

Selgerne av eiendommen har siden sist den ble annonsert jobbet med en reguleringsplan som skal få frem utbyggingspotensialet. Nå som reguleringsplanen er levert til kommunen, mener Tinholt det er riktig tidspunkt for å nærme seg markedet på nytt.

- Jeg har fått tre henvendelser bare idag, så det er ingen tvil om at fremstøtet virker, sier en fornøyd eiendomsmegler.

Årsaken til at stedet skal selges er at ingen av de tre arvingene etter dagens eier og hans søster har råd til å kjøpe ut de andre.

Ikke spikret ennå
Tinholt understreker at det ikke er noen garanti for at den innsendte reguleringsplanen går gjennom hos Kragerø kommune eller hos departementet. Dessuten er det heller ikke sikkert at de planene som selgerne har skissert er i tråd med det en eventuell kjøper ser for seg.

- Det er snakk om en deling på fritidseiendom og fastboliger. De har tatt høyde for at man kan oppjustere med noen titalls fastboliger og noen færre fritidseiendommer, sier Tinholt om det nylig innsendte forslaget til reguleringsplan for skjærgårdseiendommmen.

Økologisk samfunn
Samtidig vet han at flere av interessentene som alt har tatt kontakt med han har skissert helt annerledes planer.

- Det har vært snakk om et miljøvennlig opplevelsesområde hvor de baserer seg på økologiske produkter og spa, men ikke direkte hotell, røper han.

- Det kan være bra for hele Kragerø som sted, sier selgers mann.

Hvem han har vært i dialog med vil han ikke dele.

- Jeg har taushetsplikt, lyder det korte svaret.

Men Tinholt forteller likevel at eiendommer i såpass høyt prisleie, og hvor det kan være snakk om utvikling, ikke henvender seg til hvem som helst.

Populær hyttekommune
- Det er stort sett grupperinger som investeringsselskaper på eiendomssiden som har vært inne i bilde. Men ofte shopper de rundt og vil tjene penger med én gang. Her trenger man å være mer langsiktig om man kjøper det for å utvikle eiendommen. Investorene og spekulantene har ofte for kort tidshorisont.

Han ser heller ikke bort fra at stedet kan appellere til private som ønsker å ha stor plass å boltre seg på.

- Jeg er svært komfortabel og tror vi finner en kjøper. Men de som er interessert i å komme inn før behandlingen av reguleringsplanen må relativt raskt ta kontakt med meg, oppfordrer eiendomsmegleren.

- To av Norges rikeste menn, Petter Stordalen og Stein Erik Hagen, har begge tilknytning til Kragerø og Telemark fylke. Har du hørt noe fra dem?

- Ingen kommentar. Jeg jobber trofast med dette og er klar på at det kan ta tid, avslutter eiendomsmegleren.

Les også: - Har avvist bud på 50 mill.

<b>Luksusmeglerne fnyser av prisen på denne øyen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.