Unaoil er de siste dagene blitt knyttet til en omfattende internasjonal korrupsjonssak og var i årene 2007 til 2011 hyret inn av Aker Kværner for å hjelpe til med å vinne kontrakter i Kasakhstan.

Kværner, som den gang var del av Aker Solutions, benekter å stå bak suspekte utbetalinger til selskapet. Dokumenter Klassekampen har fått tilgang til fra den australske avisen The Age, viser imidlertid at Unaoil-samarbeidet gjentatte ganger skapte bekymringer i Aker Kværner.

Beløpet sto ikke i stil med jobben

Blant annet viser et møtereferat fra mars 2010 at daværende juridisk direktør Ole Moe uttrykte bekymring for om betalingene til Unaoil var i tråd med internasjonal korrupsjonslovgivning. Han mente beløpets størrelse ikke sto i stil med jobben Unaoil hadde utført for Aker Kværner.

Avisen har vært i kontakt med Moe, som viser til Kværners kommunikasjonsavdeling. «Ingen har belagt at Aker Kværner ikke opptrådte skikkelig og innenfor relevante rammer for god integritet i forbindelse med prosjektet i Kaspihavet. Vi finner det derfor ikke naturlig at vi kommenterer på tema for enkeltmøter», skriver kommunikasjonssjef Torbjørn Andersen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Avviser suspekt betaling til "bestikkelses-fabrikk"

Hold deg oppdatert på DN Investor