Mennene i DnB Nor hevet i gjennomsnitt 582.800 kroner hver i fast lønn ifjor. Kvinnene måtte nøye seg med 454.300 kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Målt i absolutte tall har lønnsgapet økt de siste to årene (123.000 kroner i 2008). Dette til tross for at bankens kvinner og menn er jevngamle, henholdsvis 45,6 og 44,4 år.

Likestillingsombudet reagerer på lønnsforskjellene i Norges største bank. På landsbasis tjener kvinner 15 prosent mindre enn menn, ifølge tall fra ombudet. I delvis statseide DnB Nor er forskjellen 22 prosent. I tillegg kommer bonuser, som i første rekke drypper på det mannsdominerte meglerhuset.

Informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor svarer på denne måten:

- Vi er helt enig i at differansen er for stor. Det skyldes ikke ulik lønn for likt arbeid. Men vi har en demografi med - for å si det rett ut - mange eldre menn som har vært i lederstillinger i mange år.

I Nordens største bank, Nordea, er forskjellene mindre enn i DnB Nor. Tall for Nordeas norske virksomhet viser en gjennomsnittslønn på 588.000 kroner for menn og 480.000 kroner for kvinner, en forskjell på 18 prosent.

Norges største bank sliter også med å rekruttere flere kvinner til lederstillinger.

For fire år siden hadde banken som mål at tre av ti ledere skulle være kvinner. Dette gjaldt bankens fire øverste ledernivåer. Siden har kvinneandelen økt med bare ett prosentpoeng, fra 26 til 27 prosent.

De fire kvinnene i konsernledelsen hadde i gjennomsnitt 3,1 millioner kroner i lønn og bonus ifjor, mens de fem mennene tjente 6,2 millioner kroner hver.

Les også: Bonusboom for Bjerke (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.