Bergen Group steg kraftig på en svak Oslo Børs torsdag, mens Renewable Energy Corp. falt.

- Markedet har gått mye den seneste tiden, og vi får en naturlig dag med gevinstsikring, sier en megler til TDN Finans.

Han viser samtidig til at oljeprisen har falt nesten to og en halv dollar siden Oslo Børs stengte i går, og mener at gevinstsikringen sånn sett er rimelig.

Statoil falt 1,17 prosent, Yara endte minus 2,64 prosent, PGS ned 3,09 og Golden Ocean falt hele 6,4 prosent.

Feriestemning
- Det er ferie, så for øyeblikket er det mer fokus på ski-vm enn aksjer, avslutter han med et smil.

Bergen Group steg kraftig onsdag og var opp 35 prosent til 7,55 kroner per aksje etter at selskapet meldte om salg av Rosenberg-verftet til Worley Parsons for 1.088 millioner kroner.

- Vi har nå vært gjennom en kartlegging av ulike strategiske alternativer til hvordan vi best kunne tilføre selskapet en betydelig økt ingeniørkapasitet til ytterligere styrking av denne veksten. Både partnerskap og mer formelt samarbeid med andre aktører har blitt vurdert. I løpet av denne prosessen har også flere kandidater meldt sin interesse for kjøp av aksjer i Rosenberg for å skape et sterkere grunnlag for en hurtigere vekst, sa konsernsjef Terje Arnesen i en melding.

Fondsfinans mener dette kan bety økt konkurranse for engineering og fabrikasjon på norsk sokkel, som de mener er en negativ utvikling for Aker Solutions og Kværner.

Bergen Group ble omsatt for 4 millioner kroner.

Lavere solvekst
Renewable Energy Corp. var blant aksjene som falt onsdag og endte ned 1,6 prosent til 0,91 kroner per aksje.

NPD Solarbuzz estimerer at total etterspørsel etter solinstallasjoner økte fra 27,7 GW i 2011 til 29 GW i 2012, som er første året hvor årlig veksttakt har vært under ti prosent, skriver PV Magazine.

Ifølge rapporten må etterspørselen ha vært nær 45 GW for at markedet skulle ha vært i balanse, altså rundt 50 prosent høyere enn faktisk etterspørsel.

Samlet spår NPD Solarbuzz «rask globalisering» i 2013 med PV-vekst fra Latin-Amerika, Midtøsten, Afrika, og fremvoksende asiatiske markeder. Selskapet advarer imidlertid om at usikkerhet i regionene kan påvirke.

Rec ble omsatt for 23 millioner kroner på Oslo Børs.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,40 prosent til 469,78 poeng. Aksjene som inngår i indeksen var omsatt for 3,2 milliarder kroner.



Les også:
Uenighet i Federal Reserve

Markert oljefall

Falsk børs herjer Norge (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.