Kjell Inge Røkkes eldste sønn, Kristian Røkke, stiger i gradene i farens forretningsimperium.

Han har nå landet toppsjefjobben hos Aker Philadelphia Shipyard, etter å ha vært ansatt som direktør med ansvar for driften i selskapet siden mai 2010. Verftet har vært i akutt krise, og har blant annet risikert permanent nedstengning.

Siden 2006 har Kristian Monsen Røkke vært knyttet til Aker, som kontrolleres av faren. Først gjennom et traineeprogram, deretter har han hatt flere ulike oppgaver i Aker-selskaper.

- Kristian Røkke har vært avgjørende i byggingen og leveringen av 12 produkttankere. Vi kjenner hverandre godt og kommer til å jobbe sammen for å få til en glatt overgang, sier den nåværende toppsjefen Jim Miller.

- Kristian har vist bemerkelsesverdig utvikling og resultater i alle stillingene han har hatt ved skipsverftet. Jeg gratulerer han, og har høye forventninger til hans evne til å sikre den fremtidige suksessen til Aker Philadelphia Shipyard, fortsetter Miller.

Gleder seg til jobben
Røkke kommer til å lede selskapet når det nå skal kjempe om flere skipskontrakter. Ifølge børsmeldingen har han en sterk bakgrunn fra skipsbyggingsbransjen.

- Jeg gleder meg til å jobbe sammen med den sterke ledelsen ved Aker Philadelphia Shipyard for å møte utfordringene som kommer. Verftet har utmerkede produksjonsfasiliteter og kompetente arbeidere, sier han.

Røkke jr. har studert økonomi og matematikk ved Colby College, London School of Economics and Political Science og Handelshøyskolen BI.

Les også: Bygger opplevelsessenter med Stordalen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.