20. april 2005 kom den offisielle pressemeldingen om at Funcom skulle utvikle et nettspill basert på karakteren Conan og litteraturen om ham. Men de første ideene om et Conan-spill dukket nok opp på møterom i Funcom langt tidligere enn dette. Helt tilbake i 2003 skal de første arbeidstimene på Age of Conan ha blitt lagt ned. Funcom kjøpte lisensen for spill basert på Conan varemerket for fire og et halvt år siden og har enerett på den frem til 2023.

Les også: Funcom satser på Conan

Funcoms eksisterende nettspill Anarchy Online var allerede en etablert suksess og fansen tok imot nyheten med begeistring. Fansider og diskusjonsforum dukket opp lenge før det egentlig var noe å diskutere.

Age of Conan har siden blitt ett av tidenes mest forventede og omtalte nettspill, med store overskrifter hver gang noe nytt har dukket opp.

Dessverre har man også måttet utstå flere utsettelser, det er nå over to år siden opprinnelig lanseringsdato, og Funcom har til tider fått bank på børsen siden noteringen i desember 2005. Bare i år har aksjeprisen variert fra 17,60 kroner til 55,50 kroner.

Les også: Age of Conan utsatt igjen

Utsolgt
Nå er spillet i butikkhyllene og første opplag er så godt som utsolgt i forhåndssalg. De 700.000 første eksemplarene forsvinner antakelig første salgsdag. Dette kan trenges for et spill det har kostet opp mot 200 millioner kroner å utvikle.

– Vi har hatt god tilgang på spillet i begynnelsen, men enormt mange forhåndsbestillinger gjør at det nok blir vanskelig for de som ikke har bestilt å få spillet i første runde, sier markedssjef Petter Sandström i Game, som har spillbutikker over hele Skandinavia.

Han mener de nordiske hjemmemarkedet ikke har blitt nedprioritert av Funcom.

– Vi har ingen følelse av forskjellsbehandling, og det finnes fortsatt noen få eksemplarer i butikk for de som er tidlig ute, sier Sandström.

Les også: Age of Conan på besteselgerlister

Men skal man sikre seg spillet bør man reagere raskt.

– Vi forventer å selge ut beholdningen med en gang. Det er sikkert lurt å bestille om man skal sikre et eksemplar fra neste opplag også, sier Sandström.

Isolert
Ved Funcoms hovedkvarter er det svært vanskelig å komme gjennom på telefon i dag. Men en fornøyd finansdirektør tok telefonen.

– Her har alle operasjonelt fokus i dag. Vår første prioritet er at spillet fungerer som det skal. Vi er veldig fornøyde med alle tre stegene i lanseringen (forhåndstilgang, Usa, Europa red. anm.) og vi har ikke fått tilbakemeldinger som tekniske problemer, sier finansdirektør Olav Sandnes.

Les også:

Selskapet vil ikke si noe om hvor mange spillere som har opprettet en spillekonto så langt.

– Den informasjonen vil vi sende ut gjennom børsen når den er klar, sier Sandnes.

Les vår omtale av Age of Conan her: Blod og bare bryster (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.