Den såkalte "troikaen" - EU-kommisjonen, Det internasjonale pengefondet (IMF) og Den europeiske sentralbanken (ESB) - har besluttet å utbetale neste transje i kriselånet til Hellas.

Det fremgår av en uttalelse fra EU-kommisjonens president Jose Manuel Barroso søndag.

Transjen på åtte milliarder euro vil medføre at Hellas klarer å betjene gjelden sin til desember.

Men det er bare en kort utsettelse av krisen - og på ingen måte en endelig løsning.

Det jobbes med et nytt program som skal sikre langsiktig bærekraft i Hellas gjennom engasjement av både offentlig og privat sektor. Detaljene i dette programmet ventes å være på plass onsdag.

Meget urovekkende rapport
Ifølge troikaens Hellas-rapport, som Financial Times har fått tilgang til, kreves det 60 prosent avskrivinger på gresk statsgjeld for privat sektor for å få kapitalbehovet i Hellas ned til 109 milliarder euro, som var beløpet man forhandlet seg frem til i juliavtalen.

"Utviklingen den seneste tiden medfører at det trengs revurderinger. Situasjonen i Hellas har tatt verst mulig vending", heter det i rapporten.

Ifølge rapporten kan Hellas' redningsbehov stige til 444 milliarder euro dersom man ikke tvinger bankene til å ta større tap enn tidligere planlagt på greske statspapirer. Redningspakken som EU har tilbudt så langt er på "bare" 110 milliarder euro.

Les også: EU lukter på oljefondet

EU ser to mulige grep som kan løse krisen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.