– Du har så vidt testet ut kontorstolen i BN Bank, har du satt deg noen konkrete mål med jobben?

– Først og fremst skal jeg bli kjent med organisasjonen og folkene. Så skal vi bli en større aktør, men når det gjelder bank må alt gå i takt. Utlånsvekst, innskuddsvekst og kapitaltilgang må vokse balansert, og det skal vi legge gode planer for.

– Du har erfaring fra BN Banks eier, Sparebank 1, samt som direktør i eiendomsbransjen. Hva er det viktigste du har lært om ledelse?

– Gjennom mange år med prøving og feiling har jeg lært at suksessformelen er å ha mange dyktige folk rundt seg. Så må jeg være tydelig på hvor vi skal – og hvorfor, så vi kan dra lasset sammen. Det er en utrolig kraft i dyktige folk som vet hva de skal utrette og som ønsker å ta ansvar for egen jobbhverdag. Så har jeg også lært at når verden blir mer og mer digital, er menneskene det eneste man kan skille seg ut på.

– Du har vært personlig trener for Marit Bjørgen, men nå skal du få det beste ut av flere hundre ansatte. Er det noen likhetstrekk?

– Ja, det er ganske likt, for Marit hadde aldri blitt best i verden uten et sterkt lagt rundt seg. I vår bransje kan vi sammenligne de som daglig møter kunder med toppidrettsutøverne. De blir hele tiden målt på resultat i form av kundetilfredshet. Men det er ikke nok at de gjør sitt beste, de er avhengig av et godt støtteapparat.

– Du har skrevet boken «Best i Birken». Hva er triksene for å bli best, enten det er i idretten eller næringslivet?

– Først og fremst må man sørge for å ha riktige folk i alle funksjoner i virksomheten, og sette sammen et komplett lag. Så gjelder det å gi ansvar og skape felles lyst til å lykkes. Sjansen for å bli best er størst i virksomheter der folk opplever mestring og har spennende oppgaver, og samtidig kjenner at de jobber mot et felles mål.

– Hva slags teknikker bruker du for å gi konstruktive tilbakemeldinger?

– Jeg har god erfaring med å komme litt under huden på folk. Når vi blir godt kjent og jeg viser at de kan stole på meg, er det lettere å gi konstruktive tilbakemeldinger, for da ligger det også omsorg og trygghet i det. Så er det viktig å legge listen lavt så folk tør å ta kontakt om noe bremser eller må forbedres, og det har jeg allerede brukt tid på her.

– Hva kjennetegner godt lederskap?

– Det handler om å få det beste ut av folkene man jobber med. Ta dem på alvor, finn det gode i dem, og la det voksne. En dyktig leder sørger for ekte involvering når man legger strategien. Medarbeiderne må kjenne «what's in it for me», og vite at de er en viktig brikke i spillet for at man skal lykkes som lag.

– Du har sikkert møtt noen humper i veien i løpet av lederkarrieren, hva har du lært mest av?

– Den enkleste måten å bli bedre på, er å gjøre feil og reflektere og lære av dem. Da jeg jobbet med Marit Bjørgen, var jeg ikke god nok til å lære henne å være sin egen trener og leder. Jeg hadde lært henne trening, men ikke å ta ansvar for egen utvikling. Det var jeg som trener som skjønte når kroppen hennes trengte pause og hvile. Siden jeg ikke hadde lært henne å ta dette ansvaret selv, ble det veldig tydelig da hun ble overlatt til seg selv og bare kjørte på uten å ha blitt trent på å ta signalene fra egen kropp.

– Mange toppledere er opptatt av å prestere på jobb og være i god fysisk form, men skvises i tidsklemma. Har du noen gode råd til dem?

– Det er ikke antall timer som er viktig, men kvaliteten. Hvis jeg bare har tre kvarter til rådighet, så trener jeg hardt. 20–25 minutter med knallharde intervaller i bakke er veldig bra! Når du har lite tid, bør du bruke halvparten av tida på såpass hard trening at hjertet får trimmet seg skikkelig. Så trener jeg heller stabiliseringsstyrke mens jeg kjører bil.

– Styrke i bilen, det høres spesielt ut?

– Hehe, ja, men det er enkle øvelser som å trekke opp bekkenet og slippe ned igjen, og etter en stund blir det så tungt at jeg nesten får krampe i magen. Det er veldig effektivt! Men det er litt upraktisk hvis jeg samtidig snakker i telefonen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.