Hva slags leder er du?

– Spør du de som har fulgt meg lenge, vil de nok si jeg er uredd og sjelden ser begrensninger. Jeg forventer mye av dem rundt meg, og enda mer av meg selv. Utfordringen er å prioritere mellom alle mulighetene jeg ser. Jeg er også ærlig og åpen, og ekstremt opptatt av endring.

Blir du aldri lei av endringer?

– Nei. Endring er helt nødvendig for at vi skal fortsette å utvikle oss. På cv-en min er mottoet mitt at «Vi kan bli litt bedre hver dag». Det høres kanskje litt klisjéaktig ut, men jeg mener det virkelig. Etterstreber vi ikke endring, stagnerer vi. Jeg vil si jeg er en rebell i bransjen, og for meg betyr det å utfordre det etablerte. I praksis vil det si at vi selv har gjort det vi snakker om overfor kunder – nemlig å transformere organisasjonen og spisse hva vi tilbyr våre kunder.

Hvis det blir for mye endring, kan noen synes det blir litt slitsomt? Så hvordan får du med de ansatte?

– Vi snakker mye om endring, noe som viser at vi tør å tenke stort. Dessuten forsøker jeg å sette endringen inn i en god historie, og fortelle denne. Men det er også viktig alltid å involvere de ansatte i endringsprosessene. Det kan gjerne være slik at 80 prosent tenker at endringen er riktig, mens de resterende 20 nøler. Da er min oppgave å la disse få en stemme og bli hørt. Som leder må jeg også akseptere at endringer ikke alltid går like fort som jeg kunne ønske, og vi må ofte ta tiden til hjelp. Det kan av og til være utfordring for en utålmodig sjel. Jeg jobber også med å lære å velge mine kamper.

De fleste jobber har flere sider – hva er den kjedeligste biten av lederjobben?

– Det tenker jeg aldri på – for jeg elsker jobben min. Jeg har lyst til å si ja og gjøre alt, og vil helst ikke gå glipp av noe. Hadde det vært mulig, ville jeg gjerne vært to steder på samme gang. Det kjedeligste med jobben er nok å prioritere og måtte velge bort ting.

Er det noe i jobben som gjør deg nervøs?

– Hvis jeg skal presentere et budskap som betyr mye for meg og som jeg gjerne vil formidle på en god måte, kan jeg bli nervøs. I juni hadde jeg vært leder i 14 måneder og skulle oppsummere det vi hadde fått til i perioden. Det var så mye jeg hadde lyst til å si, og da jeg snakket til gjengen var jeg stolt og ydmyk, men også nervøs.

Hva er den største feilen ledere gjør?

– En felle mange ledere gjør, er å stoppe med å utfordre status quo. Så lenge ting går bra, er man kanskje fornøyd med det. Men jeg har stor tro på at man alltid skal utfordre det etablerte og kontinuerlig lete etter forbedringsmuligheter. Jeg ser store forskjeller mellom ledere når det gjelder det å faktisk gjennomføre endringer.

Har du noen eksempler på lederkvaliteter du beundrer hos andre?

– Jeg har alltid beundret og blitt motivert av dem som er visjonære og som tør å tenke stort. Jeg har funnet lederidealet mitt fra flere personer, blant annet mormor som var fembarnsmor og som i en tid det var uvanlig at kvinner var selvstendig næringsdrivende, drev flere delikatessebutikker i Ålesund. Hun viste at alt var mulig så lenge du sto på og jobbet hardt. Men også Elna-Kathrine Grieg i Grieg Limited og Jannike Nilsson i Equinor motiverer meg, de er tålmodige og kloke ledere som hele tiden leter etter nye måter å jobbe på.

Hva er dine beste triks for å unngå feilansettelser?

– Vi bruker både intervju og caser. Til syvende og sist må man forholde seg til faktaene man får gjennom en strukturert rekrutteringsprosess og samtidig stole på sin egen magefølelse. Jeg tror jeg er en god menneskekjenner og er opptatt av å finne personer jeg tror kan utvikle seg hos oss – og som samtidig synes jobben er spennende. Matchmaking er utrolig viktig.

– Hva er det gøyeste du gjør når du har fri fra jobb?

– Jeg har en jente og gutt på seks og fem år, så det aller morsomste er nok å henge med dem – å finne på gøye ting sammen med dem. Og så må jeg reise!(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.