– I PA Consulting hjelper dere ledere til å bli bedre, hva gjør du selv for å bli en så god leder som mulig?

– Jeg har skaffet meg et knippe med gode samtalepartnere som kjenner meg og bransjen min godt, og som kan gi meg gode og objektive råd. Dette er folk jeg er blitt kjent med gjennom karrieren min, men som jeg ikke jobber sammen med i dag. Vi sparrer med hverandre, det er nyttig å komme seg litt ut av sin egen boble. Disse møtene er virkelig verdifulle, og gjør meg nok til en litt bedre leder.

– Betyr det at du er veldig bevisst på nettverksbygging?

– Det med nettverksbygging kommer naturlig for meg, jeg er utadvendt og glad i folk. Men jeg er bevisst på å samtale med folk som kan relatere seg til bransjen min. Noen av dem møter jeg ofte, andre mer sjeldent. Men jeg samler rett og slett på gode folk.

– Dere har 2700 ansatte globalt, mens du leder den norske delen med 70 ansatte. Hva slags ledertype er du?

– Jeg er nok en ganske autoritær og tydelig leder, men jeg forsøker å være det på en varm og god måte. Jeg krever mye av de ansatte, og mener godt lederskap handler om å utfordre og motivere folk slik at de strekker seg langt, for på den måten å få det beste ut av dem. Så setter jeg også høye krav til meg selv, og er en energisk leder som brenner etter resultater. Men jeg er også opptatt av å være en leder som er til stede for menneskene i organisasjonen. Da er det viktig med gjensidig tillit.

Godt lederskap handler om å utfordre og motivere folk slik at de strekker seg langt
Monica Ødegaard

– Er det stor forskjell på å lede et konsulentfirma i forhold til andre virksomheter?

– Ledelse handler mye om å tilpasse seg den situasjonen man er i, uavhengig av type organisasjon. Hos oss har vi mange unge og ekstremt ambisiøse medarbeidere som er opptatt av å levere gode resultater, dem behøver jeg aldri å jage til å jobbe. I mitt tilfelle handler det mer om å styre dem og virksomheten i riktig retning.

– Dere er i kraftig vekst og leter blant annet etter nye folk mens de fortsatt er under utdannelse, hva ser dere etter?

– Like viktig som en solid cv, er at de er fine mennesker. De skal gå godt sammen med resten av gjengen hos oss, men siden vi jobber tett med kundene er det helt avgjørende med en viss personkjemi. Når jeg intervjuer, tenker jeg spesifikt på hvordan han eller hun vil egne seg ute i kundemøtene.

– Hva er de største feilene mange ledere gjør?

– Dersom bedriften skal gjennom en endringsprosess, er min erfaring at noen ledere blir litt utålmodige. Det gjelder for øvrig også meg selv. Det er viktig å huske på at folk flest ikke er så glad i endring, selv om de sier at de er det. Derfor er det ofte smart å være litt tålmodig, for da øker sjansen for at man får med seg hele laget. Endring tar gjerne lengre tid enn ledere ønsker og tror.

– Du er leder i en mannsdominert bransje, tar du selv noen grep for å endre dette?

– Ved nyansettelser rekrutterer vi jevnt mellom kvinner og menn, men balansen blir dessverre ujevn etter noen år. Derfor er det viktig at vi som er kvinnelige ledere viser at det faktisk går an å lykkes i jobben og samtidig kombinere det med et godt familieliv. Innad i bransjen er det heldigvis også en annen kultur enn før. Da jeg startet for 20–25 år siden var det ikke uvanlig at konsulenter hadde 80 timers uker. Nå er det mye mer bevissthet rundt en god balanse mellom jobb og et normalt familieliv.

– Du og din mann har to barn på fire og fem år. Hvordan løser dere kabalen hjemme hos dere?

– Vi har begge krevende jobber, så det er avgjørende med hard prioritering og delt kalender. Jeg reiser en del i jobben, og det er bare når en av oss har glemt å oppdatere kalenderen at det skjærer seg. Det hender vi redder oss med et ostesmørbrød når kjøleskapet er tilnærmet tomt og vi skal raskt videre til en turnoppvisning eller svømmehall. Men selv om det er travelt, går det fint. Vi har heldigvis aldri glemt barna i barnehagen, selv om vi sikkert har glemt en og annen nissefest.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Bli med bak kulissene på verdens 11. beste restaurant. Kokken Dan Barber vil lære deg noe viktig – gjennom god smak
01:17
Publisert: