– Som leder av Integrerings- og mangfoldsdirektoratet har du ansvaret for å bosette og integrere alle som får opphold i Norge. Hva synes du er mest frustrerende med å være leder på et felt hvermannsen har mange meninger om?

– Det er nok det at integrering tar lang tid, og at det ikke finnes noen raske løsninger. Jeg synes det er bra at nordmenn engasjerer seg i innvandringsspørsmålet og har meninger om dette, jeg tror på en åpen debatt. Vi er inne i en krevende periode, og har bosatt 50.000 de siste fem årene hvor 70 prosent har en bakgrunn med kun grunnskole eller mindre. De skal nå lære seg norsk og få kompetanse nok til å få arbeid og delta i fellesskapet. For at innvandringen skal bli bærekraftig, er vi avhengig av at vi får dem ut i arbeid. Per i dag er det for eksempel mange av kvinnene som strever med det.

– I 2015 kom det rekordmange asylsøkere hit. Hvilket ansvar har vi for at de som kommer hit skal bli integrert?

– Den enkelte innvandrer bærer det aller største ansvaret, og må vise vilje og lyst til å bidra og delta i det norske samfunnet. Norske myndigheter kan tilrettelegge og gjøre det lettest mulig å lære norsk og få tilstrekkelige kvalifikasjoner til å delta i fellesskapet. Men inkluderingen forutsetter også at både arbeidsgivere og folk flest er villige til å møte og ta imot nye innbyggere.

– Hva kjennetegner lederstilen din?

– Ujålete. Jeg har nok en ganske nedpå lederstil. Jeg trives veldig godt med folk flest, og jeg gjør mitt ytterste for å behandle alle likt. Ellers er jeg nok rett på sak og får ting gjort.

– Har du gjort en ledertabbe du har lært mye av?

– Da jeg var varaordfører i Oslo, skulle Bergen-ordfører Trude Drevland og jeg åpne årets allsang for eldre i Oslo. Det er et stort arrangement og jeg hadde forberedt meg veldig godt, jeg liker å være flink og gjøre ting riktig. Da jeg ønsket velkommen holdt jeg meg til manus, men opplevde at jeg ikke fikk en eneste respons fra publikum. Ingen leet på øyenbrynet en gang. Men da Trude, helt uten manus kom på scenen og sa alt fra «hvordan har dere det» til «nå skal vi synge!» så reiste de seg opp i rullestolene og var veldig med. Jeg fikk meg en skikkelig god lærepenge da på at man kan være så forberedt man bare vil, det er ikke nødvendigvis det som gir det beste resultatet. Det er forskjell på rett og riktig. Så nå hender det faktisk at jeg går i møter eller på talerstolen uten manus. Da er jeg som regel mye bedre.

– Er det noen lederkvaliteter du kunne ønske du hadde?

– Jeg har veldig mye å gjøre og et stort tidspress, men likevel skulle jeg ønske at jeg var flinkere til å ta meg tid i hverdagen til å møte og prate mer med medarbeiderne mine. De er de viktigste for meg for at vårt direktorat skal kunne iverksette regjeringens integreringspolitikk. Samtidig er det forventninger fra mange andre hold om tilstedeværelse. Da er det ikke alltid like lett å få nok tid.

– Hva kan du irritere deg over hos andre ledere?

– Meningsløs plapring.

– På grunn av regionreformen skal kontorer avvikles hos dere, og oppgaver overføres til fylkeskommunene eller det sentrale direktoratet. Hva blir det viktigste du gjør for å sikre at de ansattes motivasjon opprettholdes i denne perioden?

– Det blir en krevende prosess, hvor mange ansatte naturligvis opplever usikkerhet knyttet til jobbfremtiden. Det blir ekstra viktig for meg å trygge, møte de ansatte, svare på spørsmål og sørge for god involvering. Det å støtte mine ledere til å greie å levere og samtidig ivareta sine medarbeidere er også viktig.

– Hvordan er det med fritid, har du tid til det?

– Ja. Selv om det ikke er så mye, så utnytter jeg den jeg har. Det beste jeg vet er å gjøre ting med familien min, enten det er å reise, stå slalåm eller gå langtur. Jeg er også glad i gode samtaler med venner rundt et godt måltid. Derfor er det nok helt nødvendig at jeg har en flink personlig trener som hjelper å pushe meg. Skeier jeg ut, kan det tenkes jeg tar et slag poker.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Trump ringte general for å høre hvordan det gikk i Afghanistan. Etter tre setninger, tok han over selv
01:33
Publisert: