Fredag ettermiddag la Horne fram regjeringens likestillingsmelding «Likestilling i praksis – like muligheter for kvinner og menn». Likestillingsmeldingen tar opp utfordringer knyttet til likestilling, særlig innenfor områdene oppvekst og utdanning, arbeidsliv og næringsliv og helse og vern mot vold og overgrep.

– Det eksisterende lovverket om diskriminering skal samles i én lov, står det i meldingen.

HPV-vaksine

Arbeidet med en felles likestillings- og ikke-diskrimineringslov skal ta utgangspunkt i et forslag fra et diskrimineringslovutvalg som ble levert i 2009.

Som en del av tiltakene i meldingen er HPV-vaksine mot livmorhalskreft til kvinner opp til 26 år og større bevilgninger til prosjektet «Jobbsjansen», som skal få flere innvandrerkvinner inn i arbeidslivet.

– Blottet for virkemidler

Både Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti er kritiske til regjeringens likestillingsmelding.

– Dette er en melding fullstendig blottet for virkemidler som vil drive likestillingen framover. Den er en oppramsing av selvfølgeligheter, men totalt uten kraftfulle tiltak som bringer oss videre, sier Aps likestillingspolitiske talsperson Anette Trettebergstuen.

Hun mener Horne ber alle andre ta ansvar, og at meldingen er mye prat og lite praksis.

– Ingen løsninger

SVs Kirsti Bergstø kaller meldingen en forspilt sjanse, og sier den er et bevis på at Høyre og Frps syn på likestilling i beste fall er å stå på stedet hvil.

– Likestillingsministeren trekker opp flere viktige utfordringer, som kjønnsdelt arbeidsliv, ulikhet i helse og vold og overgrep, men kommer ikke med løsninger som svarer på utfordringene. Her er det ingen sammenheng mellom prat og praksis, sier Bergstø. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Tunisisk forsker ut mot Nobelkomiteen

Nærmere 1.500 døde under pilegrimsvandring

USA: Har utført 17 flyangrep mot IS