Verdens kvinner tjener i gjennomsnitt 23 prosent mindre enn menn, konkluderer ILO i en rapport som legges frem på den internasjonale kvinnedagen 8. mars.

72 prosent av verdens menn er i lønnet arbeid, mens andelen kvinner er 46 prosent. Kløften er bare redusert med fattige 0,6 prosentpoeng de siste 20 årene, går det fram av rapporten.

- Den betydelige fremgangen kvinner har gjort innen utdanning de to siste tiårene, har ikke resultert i en tilsvarende fremgang innen arbeidslivet, slår ILO fast.

En av hovedårsakene til at kvinner tjener langt mindre enn menn, er at de jobber mer deltid for å kunne ta seg av hjem og barn.

Mange kvinner er også å finne i lavtlønnsyrker, noe som ytterligere bidrar til skjevheten som også rammer hardt når man blir gammel.

Rundt 200 millioner gamle kvinner verden over lever i dag uten regulær pensjonsinntekt, sammenlignet med 115 millioner menn, heter det i ILO-rapporten. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.