- Broren min ga 10.000 pund til Sajjad Hussain, fortalte 32-åringen da han forklarte seg under Lime-saken i Oslo tingrett.

Mannen er den første fornærmede som forklarer seg om anklagene om menneskehandel i Lime-saken.

Brødrene Sajjad og Sajid Hussain måtte sitte bak i salen da den tidligere ansatte skulle forklare seg. I likhet med de andre fornærmede i menneskehandelsaken, bor mannen nå på hemmelig adresse.

- Familien min stresset veldig på at jeg skulle reise, forklarte mannen.

Han skal flere ganger ha blitt irettesatt og utsatt for skjellsord av kjedesjefen Sajjad Hussain.

- Han gjorde narr av meg, fortalte han i retten.

Ifølge tiltalen skal 32-åringen ha opparbeidet seg gjeld til Hussain, mens andre disponerte over kontoen og hans identitet ble misbrukt blant annet til å ta opp lån og opprette kredittkort.

I retten forklarte mannen at han kom i kontakt med Sajjad Hussain gjennom en høystående politiker i Pakistan som er i familie med Sajjad Hussain.

Ingen lønn

32-åringen kom til Norge fra Pakistan sommeren 2010 og ble innlosjert i boligkomplekset over Lime-hovedkontoret på Tøyen.

Ifølge tiltalen skal Hussain ha sørget for at mannen fikk midlertidig oppholdstillatelse i Norge som lønnsspesialist etter den omstridte utlendingsforskriften.

Les også: - Ble lovet opphold

I fire år jobbet mannen i ulike dagligvarebutikker som Hussain var innehaver av, først i Joker-kjeden og senere i den nyopprettede Lime-kjeden.

I tiltalen fremkommer det at Hussain ordnet visum for 32-åringen mot en betaling på 10 000 pund, noe han bekreftet i retten.

14 timers dager

Påtalemyndigheten hevder at 32-åringen som regel jobbet fjorten timer i døgnet og syv dager i uken. De tre første månedene skal pakistaneren ha fått opplæring uten lønn samtidig som han måtte betale 21 000 kroner i måneden til Hussain.

Denne summen skulle angivelig brukes for å dekke Hussains innbetaling av skatt for ham. I den påfølgende perioden skal det ha blitt utbetalt lønn som måtte betales tilbake til Hussain.

I tillegg til dette måtte han levere fra seg passet sitt og han måtte utføre ulike private tjenester for Hussain og hans familie.

Hussain anklages for å ha spart betydelige lønnsutgifter ved å la ham jobbe uten betaling.

I tiltalen fremkommer det også at han skal ha blitt instruert av den tiltalte asyladvokaten Mohammad Shahzad Nazir om hva han skulle fortelle i intervjuer.

De tiltalte nekter straffskyld på anklagene om menneskehandel.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.