Eurosonen teller dermed 19 land, men overgangen til EUs fellesvaluta har ikke skjedd uten strid i Litauen.

Meningsmålinger har vist at innbyggerne er delt i synet på den felleseuropeiske valutaen, og mange spør seg hvorfor en av Europas raskest voksende økonomier ønsker å gå inn i en stagnert eurosone.

Eurolandene er på langt nær ute av den økonomiske krisen og særlig når det gjelder Hellas er usikkerheten fortsatt stor.

Lederen for Den europeiske sentralbanken (ESB), Mario Draghis, har lovet å gjøre «alt som trengs» for å bekjempe deflasjonen og redde euroen det neste året.

Renta er allerede rekordlav, og banken har gjort store og billige lån tilgjengelig. Men inflasjonen ligger fortsatt langt under målet på i underkant av 2 prosent, og nå kan støttekjøp av statsobligasjoner i stor skala bli aktuelt.

Les også:
Hvitere på polet
- Er Russland «the bad guy», spurte mange seg
Optimistiske hyttemeglere etter knalljul (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.