Produksjonstilskuddet til avisene, som er den største delen av pressestøtten, foreslås økt med 8,5 millioner eller 3,2 prosent, noe som i realiteten bare er en justering for ventet prisjustering.

Dagsavisen er den største mottakeren av pressestøtte i Norge. Avisen mottar årlig 38 millioner kroner i offentlig støtte, men dette er ikke nok, og tallene i regnskapet er røde. Redaktør Carsten Bleness sa tirsdag til Klassekampen at Dagsavisens dager som dagsavis kan være over, dersom statsbudsjettet ikke inneholdt en økning i pressestøtten.

Les:
D-dag for Dagsavisen

- Positivt
Til fagbladet Journalistens nettsted sier Bleness at han synes det er positivt at regjeringen tross alt øker pressestøtten.

- Denne justeringen endrer ikke grunnleggende Dagsavisens situasjon, men det er klart at det er bedre med en økning enn stillstand eller nedgang. Pressestøtten er for oss en viktig del, og denne økningen er et skritt i riktig retning, sier Bleness. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.