– Hva var det viktigste du lærte i studietiden?

– Jeg kan takke NISS for at jeg lærte verdien av å jobbe selvstendig. Og å ikke vente på at noen skal komme og gi deg verdens beste jobb. Du må søke etter den, eller skape den.

– Hva med det minst viktige?

– Hvordan bruke en sjiraff som utgangspunkt for å lage en menneskekarakter.

– Hva er ditt beste studieminne?

– Jeg traff Gine og Alex – som spiller i «Unge Lovende» – så det er noe av det beste fra den tiden. Vi møttes på audition, faktisk, og startet på samme skole. Ellers er det beste at man kan drikke øl uforskammet mye. Jo, også skrev jeg mitt første stykke – og folk lo, det er kanskje den største opplevelsen.

– Du har tidligere uttalt at du «følte deg litt alene med det å være 25 år og fortsatt ikke ha gjort noe med livet». Tror du det er mange i midten av 20-årene som føler det sånn?

– Det virker sånn, siden folk bruker ordet gjenkjennelig når de ser på serien. I dag virker det som om vi har mye kortere tid til å bli suksessfulle. En forventer å gå rett fra skolen til sjefsstillingen, det er ikke nok å «være på vei». Det er nok ikke bare snakk om press fra samfunnet, men press fra ungdommen selv.

– Bør man følge drømmen når man er i midten av 20-årene?

– Man bør ikke være blind og tenke at det bare er én vei til drømmen. En bør heller åpne blikket litt og tenke – finnes det andre muligheter? Jeg skulle jo bli skuespiller, men stanget i veggen. Så dro jeg bare vekk og drev med stand up – også ble jeg til slutt skuespiller. Man bør bruke veien til noe, i stedet for å bare se hindringer.

– Hvilke andre råd vil du gi til dagens studenter?

– Bli skikkelig god på det du driver med, for det er det som er verdt noe. Hvis du vil leve av interessen din, ihvertfall, og det er det jo ikke alle som vil.

Les også på DN.no/talent

Bachelorgrad blir flere hundre tusen kroner dyrere dnPlus  (DN+)

Menn får best karakterer på jusstudiet

Studentopprør på Westerdals: Lurer på hvor pengene går  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.