- Medlemmene er i harnisk, sier Safe-leder Hilde-Marit Rysst i en pressemelding.

Forhandlingene mellom Safe og Norsk olje og gass ble brutt 2. juni. Da kom Norsk olje og gass med motkrav i forhandlingene, som ifølge Safe vil medføre "en kraftig svekkelse av folks inntekt ved at arbeidsgiverne kom med et massivt angrep på allerede framforhandlede rettigheter."

- Tidenes verste angrep

Blant kravene Norsk olje og gass la frem da forhandlingene startet var å stryke bestemmelser i forbindelse med svingskift og å fjerne kompensasjon for tapte fridager.

- Dette er tidenes verste angrep på en tariffavtale. I tidligere forhandlinger har NOG holdt fram frontfagoppgjøret som en rettesnor for oppgjørene, men i år er ikke frontfaget noen rettesnor lenger. Det sier seg selv at med et slikt utgangspunkt har Riksmekleren en meget krevende utfordring i forhold til å unngå streik på sokkelen, fastslår Rysst.

Stor avstand mellom partene

Forhandlingsleder i Norsk olje og gass, Jan Hodneland, bekrefter at avstanden mellom partene er stor.

- Kravene som ble fremmet av Safe viser at de ikke har den samme virkelighetsforståelsen som oss når det gjelder hvilken krevende situasjon olje- og gassnæringen er i, sier han på NOGs hjemmeside.

Safe og Norsk olje og gass er innkalt til mekling på Sokkeloverenskomsten 30. juni. Meklingsfristen utløper ved midnatt 1. juli.

Følg markedet på DN Investor

LES OGSÅ OM:

Vant mot Bergensmilliardærer i høyesterett: – Fantastisk å få medhold dnPlus (+)

Kvitter seg med ansatte som stritter imot forandring: Expert på snuoperasjoner dnPlus (+)

Først ute med netthandel av matkjedene: Meny starter netthandel dnPlus (+)

- Anbefalt av DNtv:

DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.

Hva er sannsynligheten for at Storbritannia går ut av EU?
DNs kommentator Bård Bjerkholt snakker om hva som kommer til å skje med britisk økonomi dersom de går ut av EU.
04:00
Publisert:

EU-skepsis i Storbritannias fattigste nabolag
Blackpool er Storbritannias syvende fattigste by. Mange vi møter her er skeptiske til EU, og vil stemme for Brexit, en britisk utmelding, 23. juni.
02:27
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

Har du fått med deg DNs «Brexit»-serie (DN+)?

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.