Summen er en økning på nesten 20 millioner fra året før, skriver Klassekampen.

– Det er en ukultur i Statoil. Dette føyer seg inn i rekken av eksempler på at Statoil er et selskap utenfor kontroll og styring, sier leder Jørn Eggum i Fellesforbundet til avisen. Han kritiserer også staten som eier, som er med på å innvilge lønningene.

- Skal ha konkurransedyktige betingelser

Konsernledelsen består av 13 personer. Konsernsjef Eldar Sætre, strategidirektør John Knight og tidligere Nord-Amerika-sjef William Maloney er selskapets tre best betalte. Ifølge Klassekampen hadde de til sammen en årslønn på 45,4 millioner kroner.

– Statoils system for lederlønninger er i samsvar med statens retningslinjer. Vi skal ha konkurransedyktige betingelser, men ikke være lønnsledende, i de markeder vi opererer i, svarer informasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil. Han legger til at selskapet blant annet har innført lønnsfrys for ledere på grunn av resultatene for 2015. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Spår ny kamp om oljehoder - og store kostnader


Statoil anklages for «landeveisrøveri» dnPlus (DN+)


Mener Statoil bidrar til nedgangskonjunktur i oljeindustrien

  – Ikke skyt på budbringeren dnPlus (DN+)

Følg markedet på DN Investor