Det kan gå mot streik i spedisjonsbransjen etter at forhandlingene mellom Norsk Transportarbeiderfrbund (NTF) og NHO LT om nye tariffavtaler i havn brøt sammen torsdag, ifølge en pressemelding fra NTF torsdag.

Stridens eple er hva terminalarbeiderne på spedisjonsbedriftene skal utføre, og hva sjåførene kan utføre av arbeid inne på terminalene.

Arbeidsgiverne ønsker at sjåførene som bringer og henter gods, skal kunne utføre arbeid som NTF mener skal utføres av de ansatte på terminalene. Arbeidet sjåførene gjør, er i praksis gratis for terminalene fordi sjåførene har sin lønn fra transportbedriftene som eier godsbilene, ifølge NTF.

- Vi kunne ikke akseptere arbeidsgivernes krav når det gjelder omfang, så vi hadde ikke noe annet valg enn å bryte forhandlingene, sier forbundssekretær Sissel Karlsen i NTF som har ledet forhandlingene med NHO Logistikk og Transport.

Hun føyer til at man aldri kom så langt at det ble reelle forhandlinger om økonomi.

Oppgjøret går nå til mekling, men meklingstidspunkt er ennå ikke fastsatt. En eventuell streik kan tidligst starte 9. mai, opplyses det.

Les også:
Han er Norges yngste professor
HBO går til sengs med Amazon  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.