Amerikanere som abonnerer på nettbokhandelen Amazons Prime-tjeneste får snart tilgang til biblioteket av serieklassikere fra HBO.

Blant de mest populære HBO-titlene er "The Wire" og "The Sopranos". Disse blir ikke tilgjengelig for kunder av strømmekonkurrenten Netflix, som på sin side lokker abonnentene med egenproduserte serier som "House of Cards" og "Lilyhammer".

21. mai er ifølge nettutgaven av The Seattle Times startdatoen for samarbeidet mellom Amazon og Time Warner-eide HBO i det amerikanske markedet.

Eldre sesonger av serier som fortsatt går på HBOs tradisjonelle kabel-tv-tilbud, som "Girls" og "The Newsroom", blir først tilgjengelig på Amazon Prime  rundt tre år etter at HBO har sendt dem første gang.

Avtalen mellom HBO og Amazon er den første som gir amerikanske seere tilgang til eksklusivt HBO-materiale utenom et tradisjonelt kabel-tv-abonnement. Derfor omtales avtalen som svært viktig for det fremtidige konkurranseforholdet mellom Amazon og Netflix, som sammen med Hulu sloss om strømmemarkedet.

- HBO er gullforgylt innhold som vil gjøre Amazon Prime mye mer attraktiv til potensielle medlemmer, sier analytiker Paul Sweeney i Bloomberg Industries.

Seattletimes.com skriver at HBO-serier som "Flight of the Conchords" og "Six Feet Under" omfattes av Amazon-avtalen, i tillegg til noen sesonger av "Boardwalk Empire" og "True Blood".  "Game of Thrones" er ikke nevnt, og heller ikke "Sex and the City", "Entourage" eller "Curb Your Enthusiasm" er frigitt for strømming i USA.

Les også:
Apple TV ikke lenger "en hobby"
Netflix spratt opp på børsen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.