Norsk friidretts fremste kvinnelige maratonløper de senere årene er kanskje best kjent med navnet Kirsten Melkevik Otterbu. Etter skilsmissen tok hun pikenavnet Melkevik tilbake.

I dag er hennes fulle navn: Kirsten Marathon Melkevik, skriver nettstedet friidrett.no.

Bestemte seg i NM
Midt under 10.000 meteren i Sandnes-NM bestemte maratonløperen Kirsten Melkevik seg: – Nå vil jeg ha meg et nytt mellomnavn”.

Det var hennes trener, Leif Inge Tjelta, som satte navneprosessen i gang da han kalte henne Kirsten Marathon” på fleip.

- Siden jeg skulle ta tilbake pikenavnet mitt kunne jeg ikke dy meg med å ta ”Marathon” som mellomnavn. Derfor sendte jeg en søknad til Folkeregisteret om å få navnendring til ”Kirsten Marathon Melkevik”, og jeg fikk dette godkjent og bekreftet for en uke siden. Men jeg trodde jo egentlig ikke jeg ville få det godkjent, sier hun til friidrett.no

Da barna også ville ha Marathon som mellomnavn, satte hun ned foten.

- De heter Melkevik Otterbu, slår Kirsten Marathon fast.

Suveren i Birken
Melkevik var suveren i eliteklassen under helgens Birkebeinerløp

- Jeg er jo egentlig marathonløper, så jeg er veldig dårlig til å løpe utfor, sa Kirsten Melkevik til birkebeiner.no. etter løpet.

- Jeg er sterk oppover og har lyst til å løpe fort nedover, men det går bare ikke, sa Melkevik, som var nesten to og et halvt minutt raskere enn nummer to.

Les også: Vant trippelen

- Bortkastet å trene veldig mye

Les flere treningssaker på DN Aktiv (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kom i form med Flytsonen