Lynch ble grillet i en høring i justiskomiteen i Representantenes hus, men gjorde det klart at hun ikke hadde gjort noe annet enn å følge anbefalingene til FBIs etterforskere om ikke å ta ut tiltale for Clintons bruk av en privat epostserver mens hun var utenriksminister.

- Jeg godtok anbefalingen. Jeg så ingen grunn til ikke å godta den. Saken ble håndtert som enhver annen sak, sa hun under høringen.

Republikanerne har vært svært kritiske til avgjørelsen, og lederen for komiteen, Bob Goodlatte fra Virginia, kritiserte henne skarpt og kalte avgjørelsen uansvarlig.

- Clintons ekstreme uforsiktighet kan ha satt sikkerheten til våre borgere og vårt land i fare. Denne ekstreme uforsiktigheten tyder på at hun ikke kan gis adgang til landets mest sensitive hemmeligheter om hun likevel blir president, sa Goodlatte.

FBI-direktør James Comey gjorde det i forrige uke klart at konklusjonen på deres lange og grundige etterforskning ikke var at det skulle tas ut tiltale mot den tidligere utenriksministeren. Dagen etter godtok Lynch denne anbefalingen.

Les mer på DN.no:

Tesla etterforskes for lovbrudd etter dødsulykke  

Asia i dag: Spillsensasjon - 60 mrd. mer verdt på en uke

Slik var Helge Lunds superlønn i BG Group

Ga 76,5 mill. for tomt – bruker den til ny garasje dnPlus  (DN+)

Krever 8,9 mrd. i skilsmisseoppgjør dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv: Tre myter om elsykkel

Tre myter om elsykkel
Anders Ølstørn, daglig leder på Birk Sport i Tønsberg, knuser tre myter om elsykkel.
00:47
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.