Det hvite hus sendte søndag ut erklæringen, som utløser støtte fra et statlig katastrofefond for å bidra til redningsarbeidet som pågår i Louisiana.

Guvernør John Bel Edwards hadde allerede erklært unntakstilstand og understreket søndag at krisen ikke er over. Selv om uværet har avtatt noe, oppfordrer han folk til å holde seg innendørs. Vannstanden fortsetter å øke flere steder, selv om sola skinner, advarer Edwards.

Flommen skyldes voldsomme nedbørsmengder og har hittil krevd minst tre menneskeliv. Myndighetene har evakuert innbyggere ved hjelp av biler, båter og helikopter i løpet av helgen.

En annen talsmann for myndighetene opplyser at over 5.050 mennesker søker ly fra oversvømmelsene i offentlige evakueringssentre. I tillegg har mange søkt tilflukt privat, for eksempel i kirker.

Også andre stater sør i USA har blitt rammet av oversvømmelser som følge av de store nedbørsmengdene de siste dagene. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

 Donald Trump mister draget på damene (+)

Vraket fra Arendalsuka

Kunnskapsministeren: Norsk skole trenger flere timer

Utbyttefest for gründertrio dnPlus  (DN+)

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Anbefalt av DNTV:

Dette er dronen som forfølger deg
Slik gikk det da DN forsøkte å riste av seg norske Staakers nye drone.
01:07
Publisert:

Håper på suksess med The Airlander 10 - et luftskip som kan ta av og lande rett opp og ned og holde seg i luften i ukesvis
Selskapet bak, Hybrid Air Vehicles, håper luftskipet vil bli brukt innen bistand og frakt av varer til steder som ikke kan nås av vanlige fly. Skipet kan frakte opp mot 80 tonn og nå en hastighet opp mot 148 km/t
01:07
Publisert: