To av Norges største skogeiere har røket uenige om bruken av sitt felles etternavn, skriver Dagens Næringsliv.

Carl Otto Løvenskiold nekter sin seksmenning Leopold Axel Løvenskiold å bruke navnet Løvenskiold Fossum Hovedgård til å profilere sin virksomhet.

Nå har Carl Otto Løvenskiold fått medhold fra Patentstyret i at Leopold Axel Løvenskiold ikke får bruke slektsnavnet i markedsføringen av sine produkter fra Fossum Hovedgård utenfor Skien, der han råder over 330.000 mål skog som danner grunnlaget for omfattende aktivitet.

- Fornøyd
Carl Otto Løvenskiold, som eier og driver slektskonsernet Løvenskiold-Vækerø som med sine 430.000 mål skog driver en betydelig næringsvirksomhet, er fornøyd med vedtaket i Patentstyret, og fastslår at navnene på enkelte områder er egnet til forveksling.

- Det er jo en viss forskjell på navnene Løvenskiold-Vækerø og Løvenskiold Fossum Hovedgård? Det er ikke bare du som er litt firkantet og vanskelig, spør DN?

- Nei, og jeg har jo fått medhold fra Patentstyret også, sier Løvenskiold til avisen.

- Forvekslingsfare
Avdelingsdirektør for Design- og varemerkeavdelingen i Patentstyret, Bernt Boldvik, begrunner avgjørelsen om å støtte Carl Otto Løvenskiolds innsigelser med at de to virksomhetene overlapper hverandre på flere vareområder og at det kan foreligge en forvekslingsfare overfor kundene.

Patentstyrets avgjørelse kan ankes videre i styrets annen avdeling, og etter det inn for de ordinære domstolene.

Det har ikke lyktes DN å komme i kontakt med hverken Leopold Axel Løvenskiold eller hans advokat Anders J. Lenborg.

Les også: Løvenskiold må gi fra seg informasjon


Løvenskiold tilkjent 7,5 millioner
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.