Det var Naturvernforbundet i Oslo og Akershus (NOA) som krevde å få utlevert informasjonen, som de vil bruke til å kartlegge hvor Løvenskiolds gamle naturskoger befinner seg.

Løvenskiold-Vækerø er også pålagt å betale rundt 500.000 kroner i saksomkostninger til forbundet.

– Dette er svært gledelig. NOA har her vunnet en stor seier til gagn for alle som ønsker å delta i miljødebatten. Resultatet betyr at det fra nå av blir mye vanskeligere å nekte miljøinformasjon utlevert, sier daglig leder i NOA, Gjermund Andersen i en pressemelding.

Løvenskiold-Vækerø mener avgjørelsen kan innebære uheldige konsekvenser for norske skogeiere.

– Vi mener informasjon på dette svært detaljerte nivået er interne forretningshemmeligheter med krav på vern. Vi skal nå bruke tid på lese gjennom begrunnelsen for å se hvilke premisser Høyesterett har lagt til grunn, sier advokat Bjørn Stordrange, som har ført saken for Løvenskiold-Vækerø. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.